torsdag 13 augusti 2009

Kycklingpaj med rucola

Ingredienser


Pajdeg till 4-6 portioner

3 dl vetemjöl
125g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
1 form, 24 cm i diametern

Fyllning

1 grillad kyckling
2 vitlöksklyftor
2 skivor bacon
50g rucolasallad
3 ägg
1 dl mellangrädde
2dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven lagrad ost


Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylskåpet 15-30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Rensa kycklingen och dela i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Strimla baconet och grovhacka nästan all rucolasallad. Spara lite till garneringen.
Fräs baconet och vitlöken i en stekpanna. Det behövs inget extra fett.
Rör ner kycklingen och rucolan.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, sat och peppar.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Lägg i kycklingröran och osten. Häll över äggsmeten.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min.

Servera med sallad och ev tzatziki


1 kommentar:

  1. tihi inte bara familjens favorit utan även våran, men vet ju vart det kom ifrån =) Väldigt gott

    SvaraRadera