söndag 13 mars 2011

Kebabspett med majs och tomatröra

 Ingredienser


400 gram mager köttfärs 
1 st  ägg
1 tsk  spiskummin
1 msk 
2 klyfta(or) 
1 msk 
1 msk  pressad citron
1 tsk  salt och peppar


1 msk  olivolja
2 dl  majs
200 gram 
25 gram 
0,5 st 
1 msk  olivolja
2 msk  balsamvinäger
1 tsk  salt och peppar

2dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
salt och peppar   



Blanda färs, ägg, kanel, spiskummin, rosmarin, vitlök, citronskal, salt och peppar. Forma 4 stora eller 8 mindre kebaber. Trä på grillspetten. Grilla spetten (pensla i så fall med lite olja) eller stek dem i en stekpanna.
Majsröran: Blanda majs, tomat, rödlök, chilifrukt, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.Blanda ihop gräddfil och vitlök med salt och peppar efter smak.  Servera kebaben med majsröran, vitlöksdressing, sallad och fullkorns couscous




MUMS!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar