Ingredienser 12 st piroger
| |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fyllning
500 g | risgrynsgröt |
---|
Bad
2 dl | vatten, kokande |
---|
Tillbehör
|
---|
så här gör man:
Dessa går utmärkt att frysa för att sedan värma i ugn.
Vattenbadet med smör gör pirogerna ännu godare och lite mjukare.
Vattenbadet med smör gör pirogerna ännu godare och lite mjukare.
1. Sätt ugnen på 275°. Vatten, salt och mjöl blandas och knådas till en smidig deg. Dela degen i 12 lika stora delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till tunna ovala plattor ca 18 cm långa.
2. Bred ut risgrynsgröt ca 2 cm in från kanterna. Vik upp degkanterna och nyp ihop dem runt om. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda dem i mitten av ugnen 10-15 min. Koka under tiden upp smör i vatten. Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet.
Lägg dem att svalna på galler. Hacka äggen och blanda med smör.
Servera pirogerna ljumma med äggsmöret.
2. Bred ut risgrynsgröt ca 2 cm in från kanterna. Vik upp degkanterna och nyp ihop dem runt om. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda dem i mitten av ugnen 10-15 min. Koka under tiden upp smör i vatten. Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet.
Lägg dem att svalna på galler. Hacka äggen och blanda med smör.
Servera pirogerna ljumma med äggsmöret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar