söndag 4 april 2010

Chokladtårta med mandel

16 bitar
1 msk smör till formen
175 g mörk choklad (70%)
150 g rumsvarmt smör
3 dl sötmandel med skal (200 g)
4 ägg
1½ dl strösocker
Glasyr
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
Till garnering
8-10 godisägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
2. Smält chokladen och smöret till kakan försiktigt i mikron eller över vattenbad.
3. Mixa mandeln fint i en matberedare.
4. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt den smälta choklad- och smörblandningen.Tillsätt mandeln.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30 min. Kakan ska ha stannat men fortfarande vara lite saftigt
kladdig (känn med en sticka eller skaka försiktigt på formen). Låt svalna.
6. Glasyr: Hacka chokladen ganska fint. Koka upp vispgrädden, dra kastrullen från värmen och tillsätt
chokladen snabbt. Rör tills chokladen har smält och du har en jämn och blank glasyr.
7. Bre glasyren över kakans topp och kanter. Garnera med godisäggen.
318 kcal / bit
24g fett, 5g protein, 21g kolhydrater



(recept från "Laga lätt")


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar