söndag 2 januari 2011

Indisk kyckling och mangogryta

8 portioner

1 kg kyckling
3 tsk salt
4 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
2 tsk riven ingefära
4 tsk garam masala
1-2 tsk chilipeppar
olja
2 dl grädde
4 dl matyoghurt
400g mango
färsk koriander

Fräs vitlök, tomatpuré, ingefära, garam masala, chili och olja i en gryta
salta kycklingen och fräs med kryddpastan
tillsätt grädde, yoghurt och låt sjuda i 5 min. tillsätt mango och sjud ytterliggare 2 min. Garnera med färsk koriander.

Servera med ris och en sallad (ev raita till) och naan bröd 
( när ni kokar riset, lägg i 2-3 kardemummakärnor och en bit hel kanel (plocka bort dom vid serveringen), ger en god smak på riset som passar till den indiska smaken



Inte vår bild, men maten såg ut så..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar