Idag bestämde Felix vad vi skulle ha till middag, han beställde spenatsoppa (vilket vi aldrig förut gjort) och sen våfflor till efterätt. Soppan var faktiskt god.Men innan vi åt och medan vi lagade maten så var jag var jätteskeptisk då jag inte är förtjust i spenat. Men det får nog bli så att vi får bli duktigare på att pröva på hemmagjorda soppor i fortsättningen...
Ingredienser 4 port
400 g hackad och fryst spenat
1 msk hackad gräslök
(1 dl majs) kan uteslutas
1 l vatten
2 st buljongtärningar, helst grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
2 msk smör
ev en skvätt grädde
salt och peppar
4 st hårdkokta ägg i halvor
smält smör och vispa i vetemjölet. tillsätt vatten och buljongtärningar, låt detta koka upp. Tillsätt spenat och majs och ev en skvätt grädde, mixa den slät och smaka av med salt och peppar.
servera med ägghalvorna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar