Ingredienser:
- 50 g jäst
- ½ dl olja
- 5 dl vatten
- 1 msk honung
- 2 tsk salt
- 1 dl grahamsmjöl
- 3 dl rågflingor eller havregryn
- 11 - 12 dl lantbrödsmjöl av valfri sort
- (1 dl Solrosfrön)
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.
Lös upp jästen i lite av spadet och tillsätt sedan resten.
Tillsätt sedan honung, salt, grahamsmjöl och havregryn
Arbeta in lantmjölet i degen tills den blir lagom fast och släpper bunkens kanter. Jäs i 30 minuter(övertäckt).
Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på.Tillsätt ev solrosfröna. Knåda degen ordentligt.
Dela den i 2 längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma varje bit till en bulle.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Oj så stora dom ser ut =) nä så stora är dom inte, fralla storlek mera...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar